הרפס זוסטר שלבקת חוגרת פעם שניה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/11/2020 | 18:26 | מאת: רונית

שלום רב יצא לי על הבטן בצד ימין כמה נקודות שנראו כמו עקיצות קצת גרדו התייחסתי לזה כעקיצה אך היום זה כבר נראה יותר נקודות ואדום בשטח מלבני עגול אז הלכתי לרופא עור שמיד איבחן כשלבקת חוגרת אציין שכבר חליתי בשלבקת חוגרת לפני כ 4 שנים השאלות שלי: 1. האם פעם שניה של שלבקת חוגרת היא קלה יותר? וקצרה יותר? כי בפעם הקודמת של ההרפס זוסטר סבלתי מאוד לתקופה ארוכה של גירודים בלתי ניסבלים 2. האם השלבקת חוגרת יכולה להופיע שוב ושוב ? 3. אציין שבחודש ספטמבר השנה עשיתי חיסון mmr ולאבעבועות רוח האם עצם קבלת החיסון לאבעבועות רוח גרם להופעת הדלבקת חוגרת כעת? 4. האם לאחר ההחלמה של ההרפס זוסטר ולאור העובדה שחליתי בווירוס הזה פעמיים אתה ממליץ לי להתחסן בחיסון של שלבקת חוגרת? תודה מראש לתשובות

שלום רונית, 1. שלבקת חוגרת יכולה להופיע שוב ושוב. 2. הופעה שניה לא בהכרח תהיה קלה יותר מהראשונה. 3. החיסון כנגד אבעבועות רוח איננו גורם לשלבקת חוגרת, ואיננו מונע אותה. 4. משרד הבריאות ממליץ לאנשים בני 60 ומעלה להתחסן מפני שלבקת חוגרת. על כל ראי- https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/epidemiology/td/docs/290_Zostavax.pdf הרבה בריאות אפי

22/11/2020 | 20:52 | מאת: גליה

1.מה ההבדל בין חיסון לאבעבועות רוח וחיסון לשלבקת חוגרת לבני 60+? 2. מדוע החיסון הראשון לא מונע שלבקת חוגרת והחיסון השני כן מונע?

22/11/2020 | 23:00 | מאת: רונית

תודה על התשובות המהירות ! שאלה נוספת הרופא רשם לי כדורים זובירקס של 800 מג' לקחת 5 פעמים ביום השאלה איך אני מסדרת לפי שעות האם מדובר5 פעמים גם בלילה אז כל כמה שעות לקחת כדור? כי לפי החישוב שלי זה יוצא כל ארבע שעות בערך כדור של 800 מג' זה לא הרבה מדי? ולקום גם בלילה לקחת כדור?

שלום רונית, 1. הטיפול שנרשם לך הוא מקובל, אבל בהחלט לא נוח לביצוע (יש לקחת כדור כל 4 שעות ו- 48 דקות, גם בלילות). 2. חלופה אפשרית ונוחה הרבה יותר (אך גם יותר יקרה) היא טיפול ב- Valacyclovir במינון 1 גרם כל 8 שעות למשך שבוע. הרבה בריאות אפי

23/11/2020 | 14:23 | מאת: גליה

אשמח לקבל תשובה לשאלתי.

שלום גליה, ההבדל בין חיסון השלבקת החוגרת שנמצא בארץ (Zostavax) לבין החיסון כנגד אבעבועות רוח (Varilrix) הוא במינון הגבוה הרבה יותר של הנגיפים המוחלשים הנכללים בו (19,400 PFU לפחות). הרבה בריאות אפי

23/11/2020 | 22:26 | מאת: גליה

תודה רבה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות