שאלה לגבי חיסוני ילדות לתינוקות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/10/2020 | 09:50 | מאת: יעל

שלום, יש לי 2 שאלות בבקשה בעניין חיסונים: 1. לגבי החיסון של גיל שנה- תמיד חיסנתי בו ואף פעם לא פיצלתי אותו למנות נפרדות כמו שחלק מחברותי עושות. אחד מילדיי העלה חום ל- 40 מעלות חום במשך שבועיים לאחר החיסון הזה. מה גם שיש על החיסון סטיגמות 'מפחידות'. בעבר נכחתי בהרצה של אב שבנו אובחן על הרצף האוטיסטי ולפיו נקודת המפנה אצל בנו החלה מיד לאחר החיסון. מה דעתך בעניין זה? בנוסף, בהנחה שאתה ממליץ לחסן- איך מומלץ לחסן נכון? לתת הכל ביחד? לפצל? האם הוא נחשב באמת לחיסון "מסוכן"? 2. מהו הפער הנדרש בין מתן חיסוני גיל 4 ח' בטיפת חלב למתן חיסון BEXSERO? האם משנה מה מהם נותנים קודם? תודה רבה!!!

שלום יעל, 1. דעתי היא שאת (ובן זוגך) צריכה/צריכים לקבל את ההחלטות בנושא (מה לתת, מתי לתת, והאם לפצל או לא). 2. בנוגע לחיסון כנגד ה'מנינגוקוקוס' מזן B- יש לתת אותו יותר מ- 3 ימים אחרי או לפני כל חיסון שגרה אחר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות