בעיית היגיינה אצל שיננית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/10/2020 | 12:53 | מאת: דוד

שלום. הייתי בטיפול אצל שיננית, ולקראת החלק האחרון של הטיפול - כלומר, אחרי החלק של הוצאת האבנית המלווה גם בירידת דם מהחניכיים, היא קיבלה טלפון, ענתה, נגעה בטלפון עם הכפפות וחזרה לטפל בי לעוד זמן קצר (נגעה עם היד שהייתה עם הטלפון בשיניים שלי). אני מטומטם שלא הערתי לה, אבל כעת רציתי לשאול אותך ד"ר האם יש איזשהו סיכון להעברת מחלות/זיהום בסיטואציה כזאת? תודה רבה. דוד

19/10/2020 | 13:45 | מאת: כל טוב

כולם נהיו סטרילים... בגלל הקורונה... ביום יום אתה עובר כל כך הרבה משטחים לא סטרילים ולא חולה... די להילחץ... מה הסיכוי? השאלה מה הסכוי שהיה על הנייד איזה וירוס קטלני או חיידק פתוגני ששרד? אח"כ כמה ממנו אם בכלל עבר על הכפפה שלה..? ואח"כ אתה צריך לשאול את עצמך אם אולי אתה מחוסן כנגדו?- בוא הגוף שלך כל יום מתמודד עם חיידקים ווירוסים.. ולבסוףהאם מה שיש על הנייד זה משהו פתוגני כל כך? בקיצור שואף לאפס...

שלום דוד, הסיכוי להדבקתך במחלה זיהומית כלשהי במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשב כנמוך ביותר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות