מתיעצת לגבי קורונה והחלמה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/10/2020 | 16:11 | מאת: אור

שלום, אחותי בעלת צרכים מיוחדים נדבקה בהוסטל והבריאה מקורונה.בני המשפחה לא נדבקו. יש שם מידי פעם הדבקות בהוסטל. הקטע שמי שחלה לא בודקים PCR בהוסטל. מצד שני, גם המדריכים שנדבקו והחלימו מסתובבים עם מסכות. הנוהל כעת שחולי קורונה שהחלימו אמורים להסתובב עם מסכות ואין להם פטור ממסכה וחלים עליהם כל האיסורים כשאר אזרחי המדינה.ולא הבנתי למה? שאלתי: האם כשהיא עם בני המשפחה, עלינו להיות כל היום עם מסכות בבית?הורי מבוגרים מעל 75. קצת הלכתי לאיבוד בין הסיכוי שהיא מדבקת..כי מצד אחד לא, ומצד שני צריך מסכות גם אם חלית בקורונה...( כמובן שלה קשה לשים)

שלום אור, 1. את השאלה מדוע חולי 'קורונה' שהחלימו עדיין חייבים להסתובב במרחב הציבורי עם מסכה עלייך להפנות ישירות למשרד הבריאות שפרסם את הנוהל בנוגע לכך. יחד עם זאת, אין זה נכון שעל המחלימים הללו חלים "כל האיסורים כשאר אזרחי המדינה". 2. שימוש במסכת פה-אף בנוכחות אדם שהחלים מ'קורונה' מקטינה את הסיכוי של חובשי המסכה להידבק בנגיף אם וכאשר אותו אדם יחלה שוב. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות