העברת זיהומים דרך אוכל משותף

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/10/2020 | 22:40 | מאת: אמא

שלום חבר של הבן שלי התחיל לאוכל פיתה ונתן לבן שלי אכול מאותה פיתה. כלומר שהבן שלי אכל מאיפה שהחבר שלו שם את הפה שלו. אני מאוד חרדה שזה יעביר לו זיהומים. מה הסיכוי? (קורונה, היפטטיטיס בי, איידס, הילוקובטיר פילורי)? מדובר בבני חמש. תודה

שלום אמא, הדבקה ב'הפטיטיס B' או ב'איידס' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. בנוגע ל'קורונה' ו'היליקובקטר פילורי'- כנראה שמדובר בסיכוי נמוך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות