מחלת הנשיקה כבר חצי שנה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/09/2020 | 11:47 | מאת: נועה

שלום, לפני יותר מחצי שנה נדבקתי ב EBV. אני בת 20 ובריאה, ללא מחלות רקע. אני עדיין עם חום, דלקות גרון, בלוטות לימפה נפוחות, שלשולים, פצעים בפה, תשישות ותחושה כללית מאוד לא טובה. הטחול לא מוגדל ותפקודי הכבד בסדר. יש עדיין נוגדני IGM. הייתי אצל מומחה שטען שזה נורמלי ושלוקח למחלה הרבה זמן לעבור. האם זה באמת נורמלי? הגיוני שאני ממש מושבתת כבר כל כך הרבה זמן? כל בדיקות הדם בטווח תקין, חוץ מכמה חריגות בבדיקה של סוגי חלבונים.

שלום נועה, 1. אכן, 'מחלת הנשיקה' עשויה להיות ממושכת יחסית, אבל זה לא 'נורמלי' שיותר מחצי שנה לאחר הדבקה ב- EBV יסבול החולה מ"חום, דלקות גרון, בלוטות לימפה נפוחות, שלשולים, פצעים בפה, תשישות ותחושה כללית מאוד לא טובה" (בד"כ רוב התסמינים הללו חולפים בתוך מספר שבועות). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות