יחסי אמון בין הנהלת בתי החולים לצוותים הרפואיים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/09/2020 | 17:46 | מאת: גל

שלום ד"ר 1) בעוד גורמים רבים ומנהלי יחידות זיהומיות ומחלקות קורונה של רוב בתי החולים אמרו שיש להטיל סגר , כיצד אתה מסביר שמלבד מנכ"ל בית חולים רמב"ם, בזמן אמת בדיון בממשלה כל מנהלי בתי החולים פתאום מקבלים רגליים קרות ואומרים הפוך מאשר מנהלי היחידות שלהם, שהמערכת לא במצב של אי ספיקה, ושלא צריך סגר? 2) כיצד ד"ר אורי גביש, שהוא בכלל פיסיקאי, ודומיו, מציגים את המודל השוודי לכאורה כהצלחה ענקית ומדברים על אופק חסינות של 20% תוך שבועות ספורים (למרות שכולם מבינים שזה כבר לא נכון) - אבל אף אחד מהם לא מוכן להיות הנסיין ולהזריק לעצמו את נגיף הקורונה בהתנדבות? 3) למה כל הזמן מדברים על סוגיות מספר מכשירי ההנשמה וכדומה כמדד לאי ספיקה, ולא למשל על סוגיית כמות תרופות הפלזמה וכמות התרופה רמדסיביר (היחידה שאושרה עד כה לקורונה) כסמנים לאי ספיקה ואז כבר חצינו אותה מזמן שהרי אין עכשיו לתת לכולם ואפילו לא להרוב? 4) למה ערוצי התקשורת נותנים במה למכחישי הקורונה למיניהם? 5) למה אני צריך לחיות במדינה שמבחינת כל אלה שציינתי אני בסך הכל עוד מספר בודד בסטטיסטיקה?

שלום גל, אני חושש ששאלתך איננה מופנית למקום הנכון. אינני הדובר או ה'מסבירן' לא של מנכ"ל רמב"ם, לא של מנהלי שאר בתי החולים, לא של אורי גביש, לא של ערוצי התקשורת השונים ולא של מדינת ישראל. הרבה בריאות אפי

13/09/2020 | 18:02 | מאת: גל

האם תוכל לפחות להתייחס מדעתך האישית לגבי: 1) האם אתה חושב שיש איזשהו סיכוי שלו היו מסירים את המגבלות כפי שטוענים אורי גביש וחבריו תוך 3-4 המגפה במדינת ישראל הייתה נגמרת? 2) האם אתה מסכים/אינך מסכים שיש להתייחס למצב של מחסור בתרופות היחידות שאושרו לטיפול בקורונה כאי ספיקה של מערכת הבריאות לטיפול בחולי קורונה?

13/09/2020 | 18:03 | מאת: גל

בסעיף 1 נשמט לי "תוך 3-4 שבועות"

שלום גל, 1. לא. 2. כן. הרבה בריאות אפי

13/09/2020 | 19:47 | מאת: גל

אז איך זה שאף אחד לא מדבר על אי ספיקה מבחינת כמות התרופות? או שאני מפספס? תודה על תשובתך

שלום גל, "אי ספיקה" זה לא רק מכונות הנשמה. זה גם טכנאים שמפעילים/מתקנים את המכונות הללו; צוותים מיומנים- רפואיים וסיעודיים -שמטפלים בחולים; תרופות יעודיות עבורם; עמדות אישפוז מתאימות; ועוד. מערכת הבריאות עוסקת בכל הנושאים הללו, אך יש דברים שאינם בשליטתה- כגון תרופות שמיוצרות בחו"ל (ובעתיד- גם חיסונים כאלו). הרבה בריאות אפי

14/09/2020 | 16:05 | מאת: מלי

יכולת להוסיף לשאלות המאד חכמות ונכונות שלך את השאלה הבאה: מדוע כל כלי התקשורות פימפמו ללא הרף בסגר הקודם שאנו על סף קטסטרופה כלכלית לא הפסיקו להביא אנשים שקשה להם (ובאמת קשה לכולם) ודחפו בכוח לפתוח את המשק, ועתה שהתברר "הבראך" של הפתיחה החפוזה ובראשם אולמות אירועים , הם שוב מאשימים את הממשלה מדוע פתחו מוקדם מדי, הם מביאים מכחישי קורונה ונותנים להם במה , ומייד אח"כ צועקים מדוע המצב כה קשה,

מנהל פורום מחלות זיהומיות