שאלה לגבי סימון מטופלים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/09/2020 | 08:01 | מאת: שואלת

שלום רב בעבר החלמתי מהפטטיס סי - בבדיקת דם not detected במסגרת הכנה טרום ניתוחית שאלו על שחפת/ הפטטיס ואמרתי שהחלמתי מהפטיטיס סי שהבדיקה שלי שלילית. הראתי לאח את הבדיקה אבל הוא רשם שאני biohazard עם מחלת רקע הפטיטיס סי (מבלי לציין שכבר אין לי הפטטיס סי ) סימן בטוש זוהר , אמר שמכינים חדר ניתוח בצורה שונה וכו' כך שזוהי ההערה הכי בולטת בתיק (כמעט יותר משם הניתוח שאני אמורה לעבור). אני חוששת שזה עלול להשפיע על הרופא המנתח לגביי או על תחושתו האישית לגביי. למה אני biohazard בהיות בדיקה שלי שלילית ? מה הבדל בהתייחסות למטופל "רגיל" לעומת מטופל "biohazard" ? ומה קורה עם אנשים שלא יודעים על מצבם או פשוט לא אומרים? (חשבתי לתומי שכללי הסטריליות בחדרי ניתוח ובכלל בבתי חולים תמיד נשמרים עם כולם וששומרים הן על כל המטופלים והן על אנשי צוות באותה קפדנות) תודה על תשובתך

שלום שואלת, 1. אכן, "כללי הסטריליות בחדרי ניתוח ובכלל בבתי חולים תמיד נשמרים עם כולם וששומרים הן על כל המטופלים והן על אנשי צוות באותה קפדנות"; אבל... 2. זכותם של המטפלים לדעת האם המטופלים שלהם מהווים סכנה פוטנציאלית עבורם ולנקוט משנה זהירות. 3. יחד עם זאת, אין זה סביר שהמנתח שלך יעניק לך שרות רפואי פחות טוב רק בגלל העובדה שחלית בעבר ב'הפטיטיס C'. הרבה בריאות אפי

12/09/2020 | 11:15 | מאת: שואלת

תודה על תשובתך ממנה אני מבינה כי האנשים עם בדיקה שלילית לנוכחות הנגיף עדיין מהווים סכנה למי שבא איתם במגע. האם אני מבינה נכון? (אני מתארת לעצמי שיש הרבה אנשים שלא יודעים על נשאותם לכל מיני וירוסים או שפשוט לא מדווחים על כך לכן סברתי שאנשי צוות למעשה אמורים לראות בכל אחד סכנה פוטנציאלית, מה גם שאחוז ניכר של האנשים שאכן אובחנו בהפטיטיס סי אינם יודעים כיצד נדבקו בכלל - האם אני צודקת?) ועוד שאלה כמה דחוף במצבי להתחסן נגד a ו-b בהיותי מועמדת לניתוח בבית חולים?

שלום שואלת, 1. מבחינתי (ומבחינת התפיסה הרפואית המקובלת)- כ ל אדם שבו אני מטפל הוא נשא פוטנציאלי של HIV ,HBV ו- HCV. ברוח זו גם פותחו כללי הזהירות המקובלים המכונים Universal Precautions. 2. הסיכוי להידבק בבית חולים בישראל בשנת 2020 ב'הפטיטיס B' או ב'הפטיטיס A' נחשב כנמוך ביותר. הרבה בריאות אפי.

מנהל פורום מחלות זיהומיות