חיסון נגד שפעת השנה למבוגרים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/09/2020 | 00:00 | מאת: איתן

שלום ד"ר כתבתי שאלה אך נראה שלא נקלטה אם בטעות תופיע אין צורך שתענה פעמיים. פורסם שבקרוב יחלו חיסונים לשפעת וכי השנה יגיע חיסון "פלוזון" מוגבר לאנשים מעל גיל 65. https://www.e-med.co.il/emed/new/usersite/content.asp?CatID=32&ContentID=844982 1. האם החיסון "פלוזון" שמכיל את הריכוז המוגבר שח הנוגדנים שמגיע לישראל בטוח לשימוש גם באנשים מבוגרים עם מחלות רקע רבות (להבדיל מאנשים מבוגרים בריאים שצריכים את הבוסט החיסוני הנוסף רק בגלל גילם)? האם הוא נוסה אי פעם בעולם או שהוא אושר באיזשהו הליך מהיר והלקיחה שלו כאן לראשונה באוכלוסיה מבוגרת חולה תהיה ניסוי קליני מוסווה? 2. האם במידה ויש מחסור בחיסון "פלוזון" ואדם מבוגר בעל מחלות רקע רבות מצליח לשים ידו על החיסןן המומת בזריקה ה"רגיל" כדאי לו לקבל את החיסון או לעמתין עד שישיג את החיסון "פלוזון"? 3. האם במידה ואדם כאמור בסעיף 2 קיבל את החיסון הרגיל, מבחינה רפואית אם יצליח לאחר זמן מה להשיג יוכל גם לקבל את החיסון "פלוזון" או שמסוכן מבחינה רפואית לקבל את שניהם? תודה

10/09/2020 | 00:13 | מאת: קשיש

קראתי שהחיסון נגד שפעת למבוגרים מכיל פי 4 יותר אנטיגן ויראלי מהחיסון הסטנדרטי. שאלותי: א. כמה שנים נמצא חיסון זה בשימוש ובאילו מדינות? ב. בכמה אחוזים הוא יעיל יותר מהחיסון הרגיל בבני 60 ומעלה? ג. האם יש לו יותר תופעות לוואי מהחיסון הרגיל ומהן? ד. האם אתה תתחסן בו?

שלום איתן, 1. ל כ ל חיסון יש תופעות לוואי אפשריות, וחיסון ה'פלוזון' המרובע המוגבר איננו יוצא מהכלל הזה. 2. בחיסון דומה (משולש) משתמשים בארה"ב מזה למעלה שנים, והחיסון הנוכחי (המרובע) נכנס לשימוש שם בשנים האחרונות. 3.אדם מעל גיל 65 שרוצה להתחסן נגד שפעת ולא מצליח להשיג את החיסון המוגבר יכול להתחסן בחיסון המרובע ה"רגיל". 4. במקרה כזה, אינני מכיר הוריה להתחסנות כפולה- גם חיסון רגיל וגם חיסון מוגבר. הרבה בריאות אפי

שלום קשיש, 1. חיסון השפעת המוגבר (המשולש) לאנשים מבוגרים אושר לשימוש בארה"ב בשנת 2009. 2. הוא נחשב כיעיל יותר בהגנה מפני שפעת באנשים מעל גיל 65 (במחקר אחד- מדובר ב- 24% שיפור). 3. תוכל לקרוא עליו באתרים שונים (כולל השוואת תופעות לוואי לחיסונים אחרים), למשל https://www.cdc.gov/flu/prevent/qa_fluzone.htm או https://www.fda.gov/media/132238/download 4. אינני יודע אם אני אתחסן בו. הרבה בריאות אפי

10/09/2020 | 09:10 | מאת: איתן

תודה ד"ר השאלה היא האם האפקט החיסוני המוגבר יכול לסכן מבחינת תופעות לוואע אנשים מבוגרים עם מחלות רקע מבחינת תופעות לוואי. במקרה הזה מדובר במישהו שלא פיתח עד כה תופעות לוואי לחיסון שפעת "רגיל". מכיוון שכתבת שהחיסון המוגבר יעיל הרבה יותר, אז בשאלה האחרונה התכוונתי לשאול האם התחסנות כפולה היא אפשרית, במידה ומי שקיבל חיסון רגיל משיג את החיסון המוגבר, או שהאם היא מסוכנת רפואית. כי מצד אחד רוצים הגנה מוגברת מצד שני רוצים להתחסן בהקדם האפשרי.

שלום איתן, 1. לחיסון המוגבר דווחו יותר תופעות לוואי קלות וזמניות (כגון כאב מקומי, הרגשת שפעת וכד') לעומת החיסון הסטנדרטי, אך אינני מכיר מחקר שהוכיח עליה בשכיחות תופעות הלוואי הבינוניות והקשות. 2. כפי שכבר כתבתי לך, אינני מכיר הוריה לקבלת שני חיסונים רגילים במקום חיסון מוגבר אחד, או מחקר שבדק אפשרות כזאת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות