כלמדיה חיובית לבת זוג אך שלילית לגבר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/08/2020 | 22:22 | מאת: דנית

לפני כעשרה חודשים ביצעתי בדיקת std שיצאה תקינה. לאחר מכן יצאתי עם בחור שהדביק אותי בכלמדיה. (לפני כחצי שנה אפילו יותר) לקחתי 4 כדורי "זטו" בזמנו, וביצעתי בדיקה בחודש יוני שיצאה שלילית. בחודש יולי, אותו בחור שאני יוצאת איתו יצא גם שלילי לכלמדיה. בתחילת החודש הזה (אוגוסט) , יצאתי שוב חיובית. איך זה ייתכן שנדבקתי שוב אם הוא שלילי? והאם יכול להיות שהוא נשא ולא נדבק ולכן הוא יוצא שלילי? בכל מקרה- הרופא הביא לי 6 כדורי "זטו" ל- 3 ימים. האם גם בן זוגי צריך ליטול "זטו"? על אף שהוא יוצא שלילי? או שצריך לשם כך תרופה אחרת. שאלה נוספת, כמה זמן מאז יחסי המין האחרונים לקחת את הטיפול? ושאלה אחרונה- לאחר תום הטיפול כמה זמן יש לחכות עד שיעלם החיידק?

שלום דנית, 1. אין לי מושג איך נדבקת. בלי קשר לכך, אדם שתשובת הבדיקה שלו (מחודש יולי) מדווחת כשלילית עדיין עשוי להיות (בחודש אוגוסט) חיובי (מסיבות שונות). 2. בד"כ כשאחד מבני זוג - שמקיימים יחסי מין בקביעות - סובל ממחלת מין חיידקית, מקובל לטפל בשניהם באנטיביוטיקה במקביל. 3. מומלץ להתחיל את הטיפול מוקדם ככל האפשר. 4. אפשר לחזור על הבדיקה (לתיעוד הצלחה או כישלון) כשבועיים לאחר סיום הטיפול. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות