סיכויי הדבקה בתחנת דלק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/08/2020 | 00:20 | מאת: איתי

שלום ד"ר היום בערב נסעתי לבד ברכבי ונדלקה לי נורית לחץ אוויר בצמיגים. נאלצתי לנסוע לתחנת דלק הקרובה בתל אביב באיזור הצפון הישן. העמדתי את הרכב ליד משאבת הניפוח, ניפחתי שלושה גלגלים ובעודי מגיע לגלגל הרביעי חנה לצידי רוכב אופניים מפר חוק ללא מסכה, ושאל אם הוא יכול לנפח גלגל אחד (הוא לא ראה שאני לקראת סיום). כשהוא חנה הייתי עם הגב אליו, התרחקתי לגלגל האחורי כך שכאשר הוא פלט עלי את האירוסול שלו הייתי היה מרחק של שני מטר להערכתי. עניתי לו שהוא בלי מסכה ושאני כבר מסיים, סיימתי וחזרתי לרכב ותוך כדי שאני חוזר הוא התקרב למשאבה והיה במרחק פחות משני מטר אבל שוב הייתי עם הגב אליו בדרך לרכב. אני הייתי עם מסכת N95 תקנית כל הזמן. כ15 דקות לאחר האירוע התחלתי להרגיש גירוי בגרון (לציין שאני לא בכושר ופעולת הניפוח מעייפת אותי ועשויה לעתים לגרום לי לתופעות מסוג זה כי אני נושם דרך הפה). האם אתה סבור שייתכו שהגירוי בגרון שהופיע לי כרבע שעה לאחר התקרית עם האדון ללא המסכה עשוי להעיד כי נדבקתי בנגיף הקורונה החדש באירוע זה? או שלא עבר מספיק זמן? כיצד אתה מעריך באופן כללי את סיכויי ההדבקה באירוע המתואר?

שלום איתי, 1. הגירוי בגרון שלך איננו קשור להדבקה האפשרית ב'קורונה' במהלך האירוע המתואר בשאלתך. 2. סיכוי ההדבקה שלך בנגיף זה במהלך האירוע הנ"ל נראה לי נמוך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות