חיידק טורף/אלים בחדירה מהעור

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/07/2020 | 21:18 | מאת: עדי

שבת שלום דר הלפרין יש לי באגודל חתך/פצע קצת פתוח היום כשניגבתי לבת שלי קקי.. הקקי נמרח על הפצע הפתוח (הייתי ללא פלסטר) לאחר דקה שתיים כשסיימתי לחתל שטפתי בסבון. האם המקום יכול להזדהם וחלילה יכול לידור דרך העור חיידק אלים? Mrsa או כל דבר אחר? על מה עלי לשים לב ובאיזה טווח זמן? תודה רבה

שלום עדי 1. כל פצע בעור עשוי להזדהם בחיידקים שונים. 2. MRSA איננו נחשב כחיידק אלים במיוחד. 3. שמירה על ניקיון הפצע עשויה למנוע זיהום כזה. 4. סימנים אופיניים לזיהום מקומי: נפיחות, כאב, אודם, חום ומוגלה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות