Macrodantin ונטילת פלקווניל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/07/2020 | 14:24 | מאת: עדי

שלום, אני 5 ימים לאחר לידה. סובלת (בין היתר..) מצריבה ותכיפות במתן שתן. התחלתי ליטול הבוקר מקרודנטין. 1. האם מותר ליטול אותה במקביל לנטילת פלקווניל? 2. האם התרופה עשויה לגרום לייבוש חלב בהנקה? תודה רבה!

שלום עדי, 1. במידת הצורך, ניתן לקחת 'מאקרודנטין' במקביל ל'פלקוויניל'. 2. אינני מכיר השפעה של תרופה זו על תפוקת החלב באם מניקה. 3. יחד עם זאת, לפי מיטב ידיעתי לא מומלץ לנשים מניקות ביום החמישי לאחר הלידה לקחת תרופה זו עקב חשש שהיא תשפיע לרעה על הילד היונק (אם הוא סובל ממצב שנקרא G6PD). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות