קלבסיאלה פנמוניה בשתן שאלה חוזרת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/07/2020 | 16:28 | מאת: נ

שלום ד"ר לפני כשבועיים שסיפרתי לך שוב על החיידק שממשיך לחזור לאבי בשתן, אמרת שהוא מגיע מתוך הגוף עצמו.

06/07/2020 | 16:30 | מאת: נ

סליחה ההודעה נקתעה: לפני כשבועיים שסיפרתי לך שוב על החיידק שממשיך לחזור לאבי בשתן, אמרת שהוא מגיע מתוך הגוף עצמו. אם זאת כעת ראיתי שכתבת לאחד הגולשים שחיידק הפסדומונאס )שגם כן הגיע לשתן של אבי בעבר) כן יכול לעבור דרך משטחים. אז אשאל שוב - האם אין אתה חושב שקיימת סבירות שהסיבה לזיהומים החוזרים של אבי בשתן בחיידק הקלבסיאלה פנמוניה היא העברה דרך משטחים והחיידק מסתתר על משטח כלשהו בחדר השינה שלא הצלחנו לאתר? (כעת שוב צמח אצלו בשתן החיידק הנ"ל). תודה

שלום נ, גם חיידק ה'פסודומונאס' (כמו ה'קלבסיאלה') מהווה אצלנו, בדרך כלל, חלק מה'מיקרוביום' של המעיים מבלי לגרום לתחלואה כלשהי. כשהוא כן גורם לזיהום בדרכי השתן (אצל אנשים שאינם מאושפזים בבתי חולים) הוא בד"כ מגיע לשם מהמעיים שלנו ולא מאנשים זרים או ממשטחים חיצוניים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות