חיסון נגד שפעת- התייעצות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/07/2020 | 19:39 | מאת: אור

שלום אני בן 26, ויש לי ברקע קרוהן ודלקת מפרקים פסוריאטית. בגלל התרפצות הקורונה אני מאוד נזהר ואם אני יוצא מהבית אני מקפיד על מסיכה ושומר על מרחק מבני אדם אחרים. שמעתי שבחורף הקרוב לא ייתנו חיסוני שפעת לאנשים מתחת לגיל 45, ויש לי בנושא שתי שאלות: 1. האם בגלל הרקע שלי אני כן אהיה זכאי לקבל חיסון נגד שפעת? 2. חשבתי בכלל לא להתחסן נגד שפעת, כי גם ככה דרכי ההידבקות בקורונה ובשפעת הן זהות, וגם ככה אני נזהר בגלל הקורונה, אז אין כמעט סיבה שאני אחשף לשפעת אם גם ככה אני אהיה עם מסיכה איפה שצריך- מה דעתך?

שלום אור, 1. למרות הפרסומים המוקדמים (והמאיימים) בתקשורת, לאף אחד בארץ אין באמת מושג כמה חיסונים כנגד שפעת יגיעו ארצה לקראת החורף הקרוב, למי הם יינתנו ומה תהיה יעילותם. 2. דעתי היא שכל אחד צריך לקבל בעצמו את ההחלטה האם להתחסן- הן כנגד השפעת והן כנגד ה'קורונה' (כאשר יהיה חיסון גם למחלה זו) הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות