קורונה ושפעת: תרחישים לחורף הקרוב בישראל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/07/2020 | 19:22 | מאת: גידי

תרחיש 1. עקב חוסר אכיפה של ההגבלות וזלזול הציבור יאובחנו כל יום מאות חולי קורונה חדשים ועוד מאות חולי שפעת שחלקם במצב קשה. זה יגרום לקריסה של מעבדות האבחון, לחוסר במיטות אשפוז בבתי חולים, לחוסר בצוותים רפואים ובהזנחת הטיפול בחולים במחלות אחרות. בקיצור תוהו ובוהו. תרחיש 2: הממשלה תאכוף בקפדנות את ההגבלות כולל סגרים מקומיים. כתוצאה מכך תפחת התחלואה בקורונה. אם יישמרו הכללים של ריחוק חברתי, עטיית מסכות והקפדה על היגיינה תפחת גם התחלואה בשפעת. סביר גם שיותר ישראלים יתחסנו השנה נגד שפעת. בסך הכל המצב יהיה סביל. מה התרחיש שלך?

שלום גידי, אין לי תרחיש. הרבה בריאות אפי

04/07/2020 | 20:35 | מאת: גידי

מי מבין שני התרחישים האלה נראה לך סביר יותר?

השני

04/07/2020 | 21:27 | מאת: גידי

הלוואי ותרחיש 2 יתממש. בינתיים עלו לי עוד 2 תרחישים. תרחיש 3: רמת הנוגדנים בחלק מהחולים שהחלימו מקורונה תדעך כעבור כמה חודשים והם עלולים לחלות פעם נוספת. תרחיש 4: הנגיף המתוחכם הזה יעבור בהמשך עוד כמה שינויים גנטיים שחלקם יתבטאו בשינויים בחלבון ה SPIKE שלו שבעזרתו הוא נצמד לתאי הגוף. מרבית החיסונים הנמצאים היום בפיתוח מכוונים נגד ה SPIKE הנוכחי ולפיכך הם עלולים להיות לא יעילים למניעת הדבקה ע"י הנגיף המוטנטי.

05/07/2020 | 01:34 | מאת: ריק גריימס

הנגיף יעבור מוטציה שתהפוך את כל מי שיידבק לזומבי.

06/07/2020 | 09:22 | מאת: מבואס רצח

יופי אז אפשר לרדת מהארץ חופשי. חבורת הסיטריים אתם פשוט הורסים את המדינה

מנהל פורום מחלות זיהומיות