בדיקת קורונה- שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/07/2020 | 12:03 | מאת: טל

שלום דר'. יש לי שאלה ברשותך. האם בבדיקת קורונה יודעים לזהות את הנגיף הספציפי למחלה? ז"א אם אדם נושא נגיף אחר ללא ידיעתו, האם הבדיקה תזהה את הנגיף האחר שהוא לא קורונה? אז יכולה להיות תשובה "חיובית שגויה". אשמח לתשובתך.

שלום טל, הבדיקה היא ספציפית לנגיף ה'קורונה' החדש, ורק אליו. יחד עם זאת, לבדיקה יכולה להתקבל תוצאה 'חיובית שגויה', והסיבה לכך היא בדרך כלל לא ידועה. הרבה בריאות אפי

04/07/2020 | 15:04 | מאת: טל

מה הסיכוי לקבל תוצאה חיובית שגויה בבדיקה הזו? האם נוכחות של נגיף אחר משפיעה? אם הבדיקה ספציפית רק לנגיף הקורונה, מה יכולה להיות הסיבה לדעתך? תודה על תשובתך.

שלום טל, 1. הסיכוי נחשב כנמוך (משהו כמו 2% בממוצע). 2. בבדיקת ה- PCR ייתכן שאחת הסיבות היא נוכחותו של נגיף אחר בדגימה, אך אני לא מכיר כזה ש'מסתובב' כרגע בישראל. סיבה אפשרית אחרת היא טעות בזיהוי של הדגימה, אך סביר שהשכיחה ביותר היא טכניקת לקויה של טיפול בדגימה. הרבה בריאות אפי

04/07/2020 | 15:18 | מאת: טל

אם בן אדם נושא לצורך העניין את נגיף האיידס ללא ידיעתו, האם בדיקת הקורונה יכולה לאבחן את נוכחות הנגיף הזה במקום את נגיף האיידס? אני שואל מתוך סקרנות. תודה.

לא

04/07/2020 | 15:35 | מאת: טל

אז אם בן אדם הוא נשא איידס עושה בדיקת קורונה והוא לא נדבק בקורונה, הבדיקה תצא שלילית? בהנחה שהטיפול הדגימה נעשה כהלכה והסיכוי לקבל תשובה חיובית שגויה הוא נמוך. מצטער שאני קצת נודניק זה באמת מעניין אותי לדעת. תודה רבה דר' יקר.

שלום טל, סביר שאם בן אדם שהוא נשא 'איידס' עושה בדיקת 'קורונה' והוא לא נדבק ב'קורונה', הבדיקה תצא שלילית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות