וירוסים - הדבקה ומניעה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/06/2020 | 19:55 | מאת: שגיא

שלום רב, אני בן 33 בריא. יש לי כמה שאלות לגבי וירוסים: 1. יש לי תינוק בן שנה שנמצא בגן ילדים לצערי הוא חולה כל כמה שבועות (צינון, גרון נזלת וכו) השאלה שלי מה הסבירות שתינוק מדביק מבוגרים ז"א אותנו? האם הינו מדבק גם כשהוירוס בדגירה או רק בעת הופעת התסמינים? 2. האם כשהוירוס נמצא בשלב דגירה מרגישים שונה? 3. האם כשהוירוס בשלב דגירה ניתן לעשות משהו על מנת למנוע את המחלה או שכבר מאוחר מדי? 4. מה סוגי הוירוסים הגורמים לצינון? האם אפשר קישור לרשימה (חוץ מרינוירוס). 5. איזה מהלכי זהירות ניתן לעשות בבית על מנת לא להידבק אחד מהשני? (נראה לי מוזר להסתובב בבית עם מסיכה).

שלום שגיא, 1. ילדים שנמצאים בגנים נוטים להידבק מחבריהם במגוון רב של נגיפים שלכל אחד מהם יש צורת הדבקה שונה. יחד עם זאת, כולם יכולים להדביק גם מבוגרים. 2. ישנם מאות נגיפים שיכולים לגרום להצטננות. העיקריים שבהם- רינו, קורונה, אקו, פאראמיקסו, קוקסאקי ועוד. 3. לרובם אין טיפול אנטי-נגיפי יעיל- לא בזמן המחלה ולא בזמן הדגירה. 4. שמירה על כללי הגינה (ובמיוחד רחיצת ידיים במים ובסבון לאחר כל שימוש בשרותים והחלפת חיתול ולפני כל בישול ואכילה) עשויה לצמצם את סיכויי ההדבקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות