איך מגפות נעלמו ספונטנית תוך שנה -שנתיים?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/04/2020 | 15:36 | מאת: אורי

מגפת השפעת הספרדית ב 1918 שהרגה עשרות מיליונים ומיני מגפת הסארס ב 2003 שהרגה 10% מהחולים נעלמו תוך זמן קצר ללא תרופות יעילות או חיסונים. מהו ההסבר לכך? יש מצב שזה יקרה גם עם הקורונה החדש?

שלום אורי, 1. בעבר הרחוק, במהלך מגיפה גדולה (השפעת הספרדית) חלק מהאנשים חלו ומתו (כחמישים מליון לפי אחת ההערכות), וחלק אחר פתחו נוגדנים באופן טבעי ונשארו בחיים. תוך שנה שנתיים רוב האוכלוסייה הפכה להיות מחוסנת עצמונית והמגיפה נעצרה. 2. בעבר הקרוב, במהלך מגיפה קטנה ('סארס') הצלחנו בשלב מסוים לבודד את כל החולים שהיו מדבקים. חלקם מתו וחלקם שרדו אך כיוון שהאחרונים בודדו בהצלחה לא היה להם את מי להדביק ואז המגיפה נעצרה. 3. במהלך מגיפת ה'קורונה' הנוכחית סביר שהדברים יהיו קצת שונים: בתוך זמן קצר (יחסית), אחרי שחלק מהאנשים ימותו וחלק אחר יחלימו, יפותח חיסון יעיל, אנשים רבים יחוסנו ואז המגיפה (אפידמיה) תיעצר ותהפוך למחלה מקומית (אנדמית). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות