התרופה נגד אבולה לטיפול בקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/04/2020 | 12:35 | מאת: ר

היי דר מצטט מכתבה מעכשיו מ : ynet: https://m.ynet.co.il/Articles/5705203 "ובתרופה רמדסיביר שפותחה במקור נגד אבולה, וניתנת כטיפול חמלה בלבד, משום שהיא נמצאת עדיין בשלב הניסויים הקליניים בקורונה. תחילה ניתנה התרופה לכל החולים שנזקקו לה, אולם עקב הביקוש הגדול הוחלט להגביל את השימוש בה לנשים הרות ולילדים בלבד.". אז האם אני מבין נכון כי מאז שכתבת לגבי רמדיסיביר המשיכו החדשות בעולם להראות שלתרופה יש קרוב ל 100% הצלחה, ואילו כעת במקום להביא מלאי שלה ולהציל את כל אזרחי המדינה בוחרים להציל רק את הדור הבא של המקורבים לצלחת? תודה

שלום ר, לא ידוע לי על כך שלתרופה 'רמדיסיביר' יש קרוב ל- 100% הצלחה בריפוי חולי COVID-19. בלי קשר לכך, סביר שלאחר שתרופה כלשהי תתגלה כיעילה ויתחילו לייצר או לייבא אותה, אזי כדרך העולם גם כמה 'מקורבים לצלחת' ישימו עליה את ידם לפני האחרים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות