שאלות על חיסון פסיבי לקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/03/2020 | 17:56 | מאת: עופר

לפי הכתבה ב YNET, לאחר פלסמה פרזיס מחולה קורונה שהבריא אוספים את הפלסמה שמכילה נוגדנים נגד הנגיף וגם תאים לבנים ותרומבוציטים ואת זה מזריקים לחולה בקורונה. https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5704642,00.html 1) האם משתמשים לטיפול בפלסמה מהתורם שמכילה גם לויקוציטים ותרומבוציטים בנוסף לנוגדנים, או שמכינים מהפלסמה נסיוב שמכיל נוגדנים ללא לויקוציטים ותרומבוציטים? 2) האם הוכח כבר שטיפול כזה אמנם יעיל? 3) מהם הסיכונים האפשריים ותופעות הלוואי בטיפול זה?

שלום עופר, 1. סביר שיוכן תכשיר המכיל רק נוגדנים (ללא תאים). 2. עדיין אינני מכיר תכשיר שהוכח כבטוח וכיעיל כנגד COVID-19. 3. על תופעות לוואי של חיסונים פסיביים אחרים תוכל לקרוא באתרים שונים, למשל- https://www.wikirefua.org.il/w/index.php/%D7%97%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%9F_%D7%A1%D7%91%D7%99%D7%9C_-_Passive_immunization הרבה בריאות אפי

31/03/2020 | 21:41 | מאת: כל טוב

הוכח שזה יעיל כי זה לא המצאה ישראלית כולל כל הפרוטוקולים לתרופות שנותנים לחולים שלנו.. הכל נוסה בחו"ל ובסין. אכן יש תופעות לוואי כמו כל מוצר. אבל כשיש עניין של הצלת חיים אין זמן לניסויים ולמדגמים מקבלים אישור ומסתמכים על תוצאות ממדינות אחרות. בכל מקרה הזרקה של נוגדנים זה לא דבר חדש

מנהל פורום מחלות זיהומיות