הזמנת מזון ממסעדה וחשש

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/03/2020 | 01:11 | מאת: גבר

שלום ד"ר הלפרין תודה על תשובתך אך האם ניתן להידבק נניח עם מכין האוכל "לא שומר על היגיינת ידיים" ונוגע באוכל או בטעות מתעטש על האוכל? תודה

שלום גבר, תיאורטית, הדבקה בדרך המתוארת בשאלתך היא בהחלט אפשרית. מעשית, אינני מכיר מקרה מוכח של הדבקה כזאת. הרבה בריאות אפי

30/03/2020 | 13:09 | מאת: יוסי

אבל הדבקה בדרך המתוארת (אכילת מזון שהוכן ע"י עובד שלא חיטא את ידיו) מתאימה יותר למחלות של מערכת העיכול (כמו דיזנטריה) מאשר למחלות של דרכי הנשימה (כמו קורונה).

אכן

מנהל פורום מחלות זיהומיות