שאלה בקשר לבדיקות שיחולו ביום א'

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/03/2020 | 11:05 | מאת: טל

שלום, כאמור תסימיני קורונה הם כמו תסמיני מחלות אחרות... האם באמת כדאי שכולם ירוצו לביצוע הבדיקה או לחלופין אם מישהו לקח טיפול עצמאי ולא עבר לו אז..? לצורך העניין: לפני שבועיים אחותי הגיעה למצב של אנהליציה + סירופ + אנטיביוטיקה מבלי בדיקה לזהות אם זה על רקע חיידקי או נגיפי. זאת לאור השתעלות במשך שבועיים קודם לכן צפצופים קשיי נשימה שיעול עם ליחה . במקביל אני עם שיעול יבש, צרידות ללא כאב גרון והבעיה בסימפונות. במקביל אמא שלי שיעול עם ליחה היא היחידה כואב לה בבלוטות הגרון.ובחזה. כולנו קיבלנו טיפול אף אחד לא חשד לקורונה. אז האם מי שלוקח טיפול כמו תרופות לחום, נגד שיעול וזה עובר אין צורך לעשות בדיקה לאבחנה מבדלת כי זה לא קורונה? כי קורונה לא מגיבה לתרופות כאלו? לדעתי הולך להיות עומס כי קשה להבחין בין צינון מוירוס אחר לקורונה הזאת..

שלום טל, 1. משרד הבריאות אמור לפרסם הנחיות מדויקות בנוגע ל: 1. מי צריך לעבור בדיקה לנגיף ה'קורונה' החדש. 2. למי מומלץ לעבור בדיקה. 3. למי לא מומלץ לעבור בדיקה. ואז אנשים- בקבוצות 2 ו- 3- יצטרכו להחליט אם הם מעונינים להיבדק או לא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות