שאלה בקשר לקורונה החדד בילדים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/03/2020 | 20:44 | מאת: עופר

ידוע שתינוקות וילדים מאוד רגישים להידבקות במחלות ויראליות כמו שפעת, חצבת, אדמת, אבעבועות רוח, רוטה ועוד. הם גם מפתחים תסמינים קשים. לעומת זאת, עד כה דווח על מספר נמוך מאוד של הידבקויות בילדים בהשוואה למבוגרים וגם אלו שחלו עברו את זה קל. מה יכולה להיות הסיבה, או הסיבות, לתופעה זו?

03/03/2020 | 20:45 | מאת: עופר

תיקון: קורונה החדש.

שלום עופר, אינני יודע על סמך מה מבוססת טענתך שרוב הילדים (שאין להם מחלות רקע או פגיעה חיסונית כלשהי) מפתחים תסמינים קשים יותר במהלך תחלואה בשפעת, אדמת, חצבת או אבעבועות רוח לעומת מבוגרים. למעשה, רובם מפתחים מחלות קלות יותר כשהם נדבקים בנגיפים אלו. הרבה בריאות אפי

04/03/2020 | 11:26 | מאת: עופר

כתבתי שילדים מאוד רגישים להידבקות בנגיפים שציינתי שאינם קורונה. לדוגמא, בחורף שלנו יותר ילדים חולים משפעת מאשר מבוגרים. לא כתבתי שילדים מפתחים תסמינים קשים יותר ממבוגרים. אבל גם זה יכול להיות. לדוגמא, בארה"ב מתים בממוצע מדי שנה כ 120 ילדים משפעת כשמחציתם ללא מחלות רקע.

04/03/2020 | 11:40 | מאת: עופר

בקשר לשפעת. באתר משרד הבריאות נאמר שבכל חורף חולים בשפעת 20-30% מהילדים ו 5-10% מהמבוגרים מכלל האוכלוסייה. בינתיים זה לא המצב עם הקורונה החדש.

שלום עופר, תוכל לקרוא על התחלואה ב- COVID 19 בילדים (נכון ל- 1.3.20) באתר- https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/specific-groups/children-faq.html הרבה בריאות אפי

04/03/2020 | 12:28 | מאת: עופר

קראתי באתר ה CDC. גם שם נאמר שנכון לעכשיו התחלואה של ילדים בקורונה החדש פחותה מזו של המבוגרים וכך גם תסמיני וסיבוכי המחלה.

וגם הם לא בדיוק יודעים למה....

04/03/2020 | 12:56 | מאת: עופר

תחלואה פחותה יותר וקלה יותר בילדים מאשר במבוגרים גם עם נגיפי קורונה אחרים (SARS, MERS). https://www.sciencealert.com/if-you-re-worried-about-children-catching-coronavirus-here-s-what-you-need-to-know

מנהל פורום מחלות זיהומיות