איך מאבחנים את נגיף קורונה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/02/2020 | 14:46 | מאת: דניאל

קראתי שבנוסף לאבחון קליני ובדיקת CT של הריאות לוקחים במטוש דגימה מהאף והגרון לבדיקה מעבדתית לזיהוי הנגיף. האם יתכן: 1) שבדיקה מעבדתית בודדת לא מספיקה כי היא עלולה לפספס ושצריך לחזור עליה עוד פעם-פעמיים בהפרש של כמה ימים? 2) שהנגיף לא יתגלה בדגימות מהאף או הגרון אבל כן יתגלה בדם, בשתן או בצואה?

שלום דניאל, 1. תמיד אפשרי שבדיקה בודדת כלשהי היא 'שלילית שגויה' ושיש צורך לחזור עליה. 2. אצל חולה עם מחלה פעילה שנגרמה ע"י נגיף ה'קורונה' החדש, אין זה סביר שבדיקת PCR בדגימה שנלקחה כהלכה מהגרון-אף תהיה שלילית בעוד שבדיקות דם, שתן או צואה לנגיף תהיינה חיוביות. הרבה בריאות אפי

22/02/2020 | 16:10 | מאת: דניאל

ואם הבדיקה נעשית בתקופת הדגירה לפני הופעת סימפטומים קלאסיים?

כנ"ל

מנהל פורום מחלות זיהומיות