הוראות לשימוש במסכה נגד קורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/02/2020 | 17:57 | מאת: עומר

מה הזמן המכסימלי שמומלץ להשתמש במסכה כרורגית רגילה ובמסכה המשודרגת N 95? האם בסיום השימוש החד פעמי צריך לזרוק אותה או אפשר להשתמש בה פעמים נוספות לאחר חיטוי? ואם כן, איך מחטאים?

17/02/2020 | 18:01 | מאת: תמר

היי, מסיכה כרוגית רגילה לא שווה כלום בהגנה. לא מחטאים לעולם מסכות אלא זורקים. זה הרעיון חד פעמי.

שלום עומר, 1. קיימים סוגים רבים (מאד!) של מסכות, שאתן עובדים בתנאים משתנים (לפעמים מאד), כך שלכל אחת יש "זמן חיים" שונה. תוכל לקרוא כל כך באתרים שונים, למשל https://www.osh.org.il/uploadfiles/nl_0912_kanovich_masihot.htm 2. עקרונית, מדובר במסכות לשימוש חד פעמי. הרבה בריאות אפי

17/02/2020 | 18:58 | מאת: עומר

אבל אם המגפה תתפשט באופן מסיבי בכל העולם ולמשך הרבה חודשים ואולי שנים, מהיכן ישיגו מסכות למאות מיליונים ואולי למיליארדים אם השימוש הוא חד פעמי?

נחיה ונראה

17/02/2020 | 19:10 | מאת: עומר

אולי אפשר לחטא את המסכות המשומשות במשך כמה דקות במיקרוגל? שווה בדיקה.

18/02/2020 | 00:35 | מאת: עומר

לא מצאתי בקישור זה על סוגי המסכות כל מידע על "זמן החיים" של סוגי המסכות השונים.

מן הסתם לא קיים מידע כזה...

19/02/2020 | 21:02 | מאת: דוד

המחלה הנוכחית היא מחלה "סוערת" קצרה שנמשכת כמה שבועות, היא לא מחלה כרונית, זה אומר בהכרח מבחינה סטטיסטית שגם אם היא תתפשט ותדביק את כולם לא תהיה תקופה ארוכה יותר מכמה שבועות שבה רוב האוכלוסייה תהיה חולה (ומדבקת). ולאחר מכן רוב האוכלוסייה כבר תהיה מחוסנת (אלה שישרדו) ולא מדבקת. כלומר, גם בתרחיש הגרוע ביותר הזמן שבו יהיה צורך להסתובב עם מסיכות לא יהיה ארוך, ומי שהיה חכם (או היפוכונדר ופרנואיד) והצטייד מראש במלאי של מסיכות חד פעמיות (או מסיכות רב פעמיות עם פילטרים חד פעמיים) יצליח להסתדר.

מנהל פורום מחלות זיהומיות