איך הסינים "מאבחנים" קורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/02/2020 | 14:32 | מאת: עופר

קראתי שהסינים התחילו לאבחן עכשיו את חולי הקורונה על סמך סימנים קליניים ובדיקת CT של הריאות ללא אבחון מעבדתי (PCR) של הנגיף. זה הקפיץ את מספר החולים מ 2,000-3,000 ביום ל 15,000 ביום. האם אפשר לסמוך על אבחון כזה? הרי יש עוד הרבה מיקרובים אחרים שיכולים לגרום לדלקת ריאות וקשיי נשימה (אפילו שפעת).

שלום עופר, איבחון אפידמיולוגי / קליני הוא נוהג מקובל. גם אצלנו, כל שנה בעונת השפעת, "מאובחנים" בדרך זו מאות / אלפי אנשים כחולי שפעת. הרבה בריאות אפי

13/02/2020 | 15:59 | מאת: עופר

מעניין לבדוק בבדיקה מעבדתית כמה FALSE POSITIVE וכמה FALSE NEGATIVE יש ב"אבחון" קליני כזה בשפעת וגם בקורונה. הצעה לעוד ניסוי: לקחת 100 חולים החשודים כחולים בשפעת (אך לא בהכרח חולים בשפעת) ולבדקם אצל 10 רופאים וגם בבדיקות מעבדה המזהות נגיפים וחיידקים. מעניין כמה מהרופאים ידייקו באבחון הקליני.

14/02/2020 | 11:58 | מאת: א

לפי הקישור של משרד הבריאות על שפעת, כ 50% מהדגימות שנשלחות למעבדות הזקיף בחשד לשפעת על סמך אבחון קליני נמצאות כשליליות בבדיקת המעבדה. כלומר זו לא שפעת.

מנהל פורום מחלות זיהומיות