בדיקת קומבו- עדיין חרדה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/02/2020 | 19:37 | מאת: גלית

שלום דר'. התשובות שלך עוזרות לי, קראתי קצת עליך ואני סומכת במאה אחוז על עצותיך. כאמור, לפני חודש וחצי הייתי בים. כן, דרכתי על משהו חום וחוץ מזה לא הרגשתי כלום. לא דקירה ולא שום דבר. כפות הרגליים מעט שרפו לי מההליכה על המרצפות המשוננות יחסית שהיו בסמוך. בדיוק כמה ימים אחרי, הופיעו לי נקודות אדומות על הרגליים. אחר כך, קצת כאבי שרירים, בטן וראש. חלף הזמן, בדיוק 4 שבועות לאחר מכן פיתחתי מעין מחלת חום, עם פריחה קלה, סינוטיס, בלוטות לימפה וכו'. בסמןך לכך, ניגשתי לבצע את בדיקת הקומבו בקופת חולים. תוצאה שלילית. אני מנסה להאמין שהתוצאה רלוונטית וזה שאני חולת טרשת נפוצה לא משפיע על התוצאה ועדיין. איך יכול להיות כל התסמינים הללו אם לא קרה לי שום דבר על החוף? בבקשה, עזור לי. מהי דעתך כמומחה? חייב להיות קשור לhiv ? מה הסיכוי שהבדיקה שאחרי כמעט חודש הייתה שלילית, תהפוך להיות חיובית? סליחה על אורך ההודעה.

שלום גלית, הסיכוי שהתוצאה של בדיקת ה'קומבו' שביצעת כ- 4 שבועות לאחר המגע החשוד המתואר בשאלתך היא 'שלילית כוזבת' נחשב כנמוך מאד. הרבה בריאות אפי

13/02/2020 | 12:53 | מאת: גלית

אני מצטערת אם אני מטרידה אך צריכה את דעתך כמומחה. לחזור על הבדיקה? אם הייתי בת משפחה/ חברה קרובה. מה היית מייעץ לי? אשמח לתשובתך.

אם חי היה קורה משהו דומה לא הייתי טורח לחזור על הבדיקה.

13/02/2020 | 22:14 | מאת: גלית

תודה דר' על תשובתך. פשוט מודאגת מכל התסמינים. מקווה שזה רק מקרי ותו לא. שיהיה לך ולבני משפחתך סוף שבוע נעים.

הרבה בריאות

מנהל פורום מחלות זיהומיות