בדיקת קומבו- האם המידע נכון.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/02/2020 | 16:11 | מאת: ורד

שלום דר' אני קוראת הרבה מידע על בדיקת הקומבו. שם נאמר כי יכול להיות מצב בו הבדיקה לא תגלה נשאות אחרי 3 שבועות ויותר. האם יכול להיות מצב בו האנטיגן ייעלם מהדם, הנוגדנים עדיין לא ייוצרו והאדם החיובי ידווח כשלילי? האם ידוע לך על מקרים בהם אדם דווח כשלילי ולאחר 3 חודשים דווח כחיובי? אשמח לדעתך. תודה.

שלום ורד, כל בדיקה יכולה להיות 'שלילית כוזבת', ובדיקת ה'קומבו' לאבחון הדבקה ב- HIV שמבוצעת כ- 3 שבועות ויותר לאחר המגע החשוד איננה יוצאת מהכלל הזה. הרבה בריאות אפי

11/02/2020 | 17:35 | מאת: ורד

השאלה היא מה הסיכוי שזה יקרה בבדיקה רגישה כמו קומבו? האם סיכוי נמוך? ברור לי שאין 100 אחוז אבל מה לגבי הבדיקה הזו?

הסיכוי נחשב כנמוך

מנהל פורום מחלות זיהומיות