שאלה בנושא צהבת A וכן בדיקה לזיבה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/02/2020 | 18:38 | מאת: רועי

שלום ד"ר ביקשנו מרופאת המשפחה הפניה לבדיקת נוגדני IgM של צהבת A לעובדת הזרה של אמא. היא סירבה לתת את הבדיקה ואמרה שלא נהוג לתת בדיקה זו כדבר שבשגרה ושהיא צריכה לבדוק את העובדת פיזית במרפאה ואז כנראה להחליט אם לתת את הבדיקה או לא. כזכור היא בדקה נוגדני IgG שיצא חיובי. 1. האם אכן לא נהוג לתת בדיקה זו אלא לאחר בדיקה גופנית? 2. האם בהכרח יראו סימנים גופניים אם העובדת חולה כעת בצהבת A? 3. הרופאה אמרה שנתנה לה גם בדיקת זיבה אך אין תוצאה כזו בבדיקות הדם שעשתה. היא נתנה לה גם בדיקת שתן שהיא עוד לא עשתה. האם נהוג לבדוק זיבה בבדיקת שתן? תודה!!

שלום רועי, 1. אינני מכיר את 'נהלי ביצוע בדיקות המעבדה' של קופת החולים בה אתה חבר. 2. בד"כ לחולים עם צהבת A יש צהבת שאותה אפשר לאבחן בבדיקה גופנית. 3. בדיקת שתן ל- STDs אמורה לכלול גם בדיקה לזיבה. הרבה בריאות אפי

11/02/2020 | 17:24 | מאת: רועי

תודה רבה ד"ר. האם זה סביר שהרופאה תחליט על פי בדיקה גופנית אם העובדת חולה בצהבת A או לא? מה הסיכוי לטעות? האם להתעקש על בדיקת IgM כדי להיות רגועים?

שלום רועי, 1. רופא יכול, במהלך בדיקה, לקבוע האם יש חשד סביר שנבדק/ת כלשהו/י סובל/ת מצהבת, אך לא בהכרח את סוג הצהבת. 2. אינני יכול לקבל במקומך את ההחלטה האם להתעקש על הבדיקה או לא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות