מה היכולת של נגיפי הקורונה לעבור מוטציות?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/02/2020 | 16:07 | מאת: עופר

אלו נגיפי RNA בדומה לנגיפי השפעת. ידוע שנגיפי השפעת נוטים להשתנות גנטית במהירות ולכן קשה לפתח נגדם חיסון יעיל. מה ידוע היום על יכולתם של נגיפי משפחת הקורונה כמו SARS, MER וכמובן הקורונה הסינית לעבור מוטציות?

שלום עופר, ידוע שלנגיפי 'קורונה' יש יכולת לעבור מוטציות. הרבה בריאות אפי

08/02/2020 | 20:00 | מאת: עופר

אם כך סביר להניח שיהיה קשה להכין חיסון יעיל נגד הקורונה הסיני. האם יש היום בשימוש חיסונים יעילים נגד וירוסים וחיידקים שמשתנים גנטית?

שלום עופר, כל חיידק וכל נגיף משתנה גנטית במהלך השנים. יחד עם זאת, אם השינוי הוא לא באזור המטרה של החיסון, סביר שהחיסון ימשיך להיות יעיל. אבל יש גם עוד 'יחד עם זאת': ל'מיקרובים' יש דרכים לעקוף חיסונים גם שלא דרך השתנות גנטית. למשל, אם בעיקבות התחסנות כנגד 13 זנים של חיידק ה'פנוימוקוקוס' יורדת השכיחות שלהם, יכולים זנים אחרים של חיידק זה להתרבות ביתר קלות ולגרום לתחלואה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות