תוצאות בדיקןת של צהבת A

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/02/2020 | 17:23 | מאת: רועי

שלום ד"ר התוצאןת של חלק מהבדיקות שעשתה העובדת הזרה של אמא מהפיליפינים חזרו. ביקשתי שתיבדק לצהבת A אולם הדבר היחיד שנבדק היו נוגדני IgG שיצא חיובי. לא נבדקו נוגדני IgM. האם זה מספיק בשביל להניח שאינה חולה כעת בצהבת?

שלום רועי, המצאות IgG חיובי לנגיף ה'הפטיטיס A' בבדיקת דם איננה שוללת תחלואה עכשווית, אך אנזימי כבד ובילירובין תקינים עשויים לעשות זאת. הרבה בריאות אפי

02/02/2020 | 19:27 | מאת: רועי

תודה רבה איזו בדיקה לבקש שהיא תעבור כדי לשלול שהיא חולה כעת בצהבת A? בילירובין לא נבדק לה, אך GOT ו-GPT היו תקינים. לעומת זאת GGT היה 68. אשמח לדעתך....

שלום רועי, GOT ו- GPT תקינים מורידים מאד את הסבירות שהנבדקת סובלת מ'הפטיטיס A'. IgM שלילי יאשר זאת. הרבה בריאות אפי

03/02/2020 | 11:33 | מאת: רועי

תודה רבה ד"ר. מצב תוצאות סרולוגיה זיהומית של העובדת הזרה. האם פספתי משהו וכן בדקו לה אם היא חולה כעת בצהבת A? תודה רבה

03/02/2020 | 11:35 | מאת: רועי

מצב

אני חושש שאין ביכולתי לפתוח מסמכים מצורפים

מנהל פורום מחלות זיהומיות