מיקרובים שקופצים מבעלי חיים לבני אדם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/01/2020 | 15:41 | מאת: אורי

הרבה חיידקים, נגיפים ופרזיטים מתאכסנים בגופם של בעלי חיים (עטלפים ועופות אחרים, חזירים ועוד רבים אחרים) ומשם הם יכולים לקפוץ לבני אדם ולגרום למחלות קשות ולמוות. איך זה שאותם בעלי חיים חיים בשלווה עם אותם המיקרובים שהורגים בני אדם?

שלום אורי, "האינטרס" של ה'מיקרובים' שתוקפים בעלי חיים הוא לא להרוג אותם אלא להתרבות בתוכם, ולכן במהלך האבולוציה (של מאות/אלפי /שנים) נוצרים יחסים שמאפשרים לבעלי החיים הללו לשרוד במשך זמן רב בין אם הם חולים ובין אם לא. במקרים רבים מעבר פתאומי של ה'מיקרובים' הללו לבעל חיים אחר, או לבן אדם, לא מאפשר למאכסן החדש להתגונן בפניו, ולכן הוא מת מהר (גם "למגינת לבו" של ה'מיקרוב' הטפיל). הרבה בריאות אפי

30/01/2020 | 17:51 | מאת: אורי

אין ספק שהמיקרובים הם חכמים....

אכן

30/01/2020 | 18:26 | מאת: אורי

אבל איך נעשית האדפטציה בין המיקרוב לבעל החיים כך שהוא יוכל להתרבות מבלי לפגוע במאכסן שלו? מה המנגנון?

30/01/2020 | 18:34 | מאת: אורי

עוד שאלה. האם כשהמיקרוב קופץ מבעל החיים לאדם הוא צריך לעבור שינוי גנטי שיאפשר לו להדביק בני אדם? ואם כן, האם אותו מיקרוב שעכשיו עבר לבן אדם יכול להדביק חזרה את בעל החיים שממנו קפץ לאדם?

במהלך האבולוציה "מערכת האלימות" של הטפיל ומערכת החיסון של המאכסן משתנות בהדרגה עד שהן מגיעות למעין "סטאטוס קוו" כלשהו.

1. אכן, בד"כ כדי לעבור למאכסן מסוג חדש- למשל מחזיר לאדם- ה'מיקרוב' צריך לעבור שינוי גנטי מסוים. 2. סביר שה'מיקרוב' שעבר את השינוי הגנטי הזה יוכל גם לחזור ולהדביק בעל חיים מהסוג שממנו הוא הגיע לבני האדם.

מנהל פורום מחלות זיהומיות