שלשולים ריריים בשבוע 16 להריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/01/2020 | 11:11 | מאת: עדי

שלום, בהריון בשבוע 16. מזה יומיים חום עד 38. במהלך הערב הראשון הופיעו גם שלשולים ריריים וכאבי בטן. מאחר והיה סופ"ש, מיד במוצאי שבת פניתי למוקד. הרופא, לאחר שיחה עמי, העריך שייתכן ויש דלקת. רשם מוקסיפן פורטה 3 פעמים ביום לשבוע. אמר שאין צורך בדיקות דם או תרבית. באותו ערב התחלתי ליטול את התרופה. שאלותיי: 1. האם להערכתם הטיפול שניתן לי נכון לאור ההריון? 2. במידה ומדובר בחיידק כלשהו, האם מצב זה מסוכן לעובר? 3. התלונות נשמעות מתאימות לליסטריה? תודה רבה!

שלום עדי, 1. התרופה 'מוקסיפן' נחשבת כמתאימה לשימוש בהריון, אך לא בהכרח נכונה לטיפול בשלשול. 2. יש 'מיקרובים' שגורמים לשלשול שעשויים להיות מסוכנים להריון, ויש כאלו שאינם נחשבים ככאלו. 3. אין ביכולתי להבטיח לך שלא מדובר ב'ליסטריה' (ודרך אגב, אם אמנם כך הדבר, 'מוקסיפן' היא תרופה לא רעה). הרבה בריאות אפי

26/01/2020 | 17:27 | מאת: עדי

תודה רבה! ברדותך עוד שאלה קטנה- החום שהגיע עד 38 מעלות נמשך כיממה וחצי בלבד. השלשול אינו מימי לחלוטין אך עם ריר. יש כאבי בטן מוחשים. עשוי להעיד על ליסטריה? או על חיידק אחר? מודה לך מאד!

שלום עדי, עשוי להעיד על 'ליסטריה' / חיידק אחר / נגיף / הליך לא זיהומי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות