הידבקות באיידס באמצעות דם.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/01/2020 | 17:14 | מאת: דני

שלום דוקטור...שיחקתי היום כדורסל ונישרטתי והיה לי פצע לא מדמם אבל העור התקלף ושמרתי שחקן שדימם קלות באמה שלו עקב חתך...אם וכאשר הדם שלו נגע לי בשריטה האם ניתן להידבק כך באיידס(אם הוא חולה במחלה כמובן) ?

שלום דני, במהלך אירוע כמו זה המתואר בשאלתך, אם הדם של האדם האחר נגוע ב- HIV, הדבקה בנגיף זה נחשבת כאפשרית. הרבה בריאות אפי

10/01/2020 | 22:30 | מאת: דני

אבל אומרים שרק ביחסי מין לא מוגנים ושימוש במזרקים משותפים יכול להביא להידבקות...או חיכוך של 2 פצעים פתוחים מדממים ברמה של תפרים...במקרה הנ"ל לא היה לי פצע פתוח אלא פצע שטחי קילוף של העור ללא דימום כלל.

10/01/2020 | 22:43 | מאת: דני

וגם קראתי שברגע שהנגיף מתחמצן הוא מושמד תוך מספר שניות עד דקות..

ראה את תשובתי הקודמת

11/01/2020 | 11:07 | מאת: דני

אבל כמו שהסברתי הפצע שלי לא היה פתוח ומדמם זה בסך הכל היה קילוף של העור לא היה דימום אך העור היה אדום ושורף.

נסה פורום אחר, אולי שם תקבל תשובה יותר נוחה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות