דרכים טבעיות להתמודדות עם מחלות חורף

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/01/2020 | 17:38 | מאת: עופר

ראיתי בתגובותיך למטה שאתה ממש לא מתלהב מהחיסון נגד שפעת. שאלתי: האם ידועים לך צמחי מרפא (לדוגמא סמבוסק, אכינציאה ועוד), תוספי וויטמינים (לדוגמא וויטמין D, וויטמין C) ותוספי תזונה שהוכח מחקרית שהם יעילים במניעת הצטננות ושפעת, או בהפחתה משמעותית של הסימפטומים ובקיצור משך המחלה (שפעת, הצטננות)?

שלום עופר, 1. לחיסון השפעת יש יתרונות וחסרונות, וכל מתחסן/ת פוטנציאלי/ת (או הורה לילד שהוא כזה) צריך/ה לקחת אותם בחשבון. 2. אינני מכיר תוספי תזונה שמונעים - אצל אנשים בריאים- הדבקה ו/או תחלואה בשפעת. הרבה בריאות אפי

09/01/2020 | 20:28 | מאת: עופר

1. מהם החסרונות העיקריים של החיסון לשפעת יחסית לחיסונים אחרים ובכלל? 2. מה לגבי התועלת של תוספי תזונה בהפחתת הסימפטומים ומשך המחלה של שפעת/הצטננות באנשים לא כל כך בריאים?

שלום עופר, 1. החיסרון העיקרי של חיסוני השפעת הקיימים היא יעילותם הנמוכה. 2. אצל אדם הסובל מחסר תזונתי כלשהו עשויים תוספי תזונה מתאימים לשפר את מצבו הבריאותי. הרבה בריאות אפי

09/01/2020 | 23:25 | מאת: א

אם זה נכון מה שפורסם שיעילות החיסון לשפעת היא 40-50% זה עדיף על לא חיסון.

שלום א, במהלך עשר השנים האחרונות היעילות הממוצעת של חיסוני השפעת בארה"ב הייתה כ- 44%. את המסקנה מנתון זה צריך כל אחד להסיק לעצמו. הרבה בריאות אפי

10/01/2020 | 12:42 | מאת: 44%

המסקנה: להתחסן. למה להסתכן?

מנהל פורום מחלות זיהומיות