אמינות של בדיקת קומבו

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/12/2019 | 07:52 | מאת: יורב

שלום דוקטור אפי, ביצעתי בדיקת קומבו בשבוע שעבר, הבדיקה יצאה שלילית. המגע המיני הלא מוגן היה לפני שנה ושמונה חודשים. מאותו מגע מיני קיימתי יחסי מין אוראליים בלבד עם בן זוג קבוע שהוא נקי ממחלות וכמובן הוא לא נשא hiv. רציתי לשאול האם אתה חושב שאני יכול לסמוך על התוצאות של הבדיקה שהן אכן שליליות או שלדעתך אני צריך להיבדק שוב מחשש שאולי נפלה טעות בדיווח של התוצאות של בדיקת הקומבו?

שלום יורב, בדחקת 'קומבו' ל- HIV שמבוצעת כשנה ושמונה חודשים לאחר המגע החשוד נחשבת כאמינה למדי. הרבה בריאות אפי

29/12/2019 | 21:37 | מאת: יורב

האם לדעתך אפש להיות רגוע ולסמוך על התוצאות של הבדיקה, שהן אמינות ותקינות ואין צורך להיבדק שוב? או שכדי לבצע בדיקה חוזרת מחשש שאולי יש טעות בדיווח של התוצאות (שיש סיכוי שיצא חיובי אבל מטעות אנוש דיווחו שלילי או משהו בסגנון)?

29/12/2019 | 21:38 | מאת: יורב

אני ממש אשמח אם תוכל בבקשה לענות על זה כי אני מאוד מודאג ולחוץ. תודה מראש על הערה דוקטור!

שלום יורב, טעות בביצוע / בדיווח על בדיקת מעבדה היא תמיד אפשרית - בכל סוג של בדיקה - ורק אתה צריך להחליט אם לדעתך יש סבירות גבוהה שהבדיקה שלך היא מוטעית. הרבה בריאות אפי

30/12/2019 | 08:54 | מאת: יורב

סליחה שאני שואל הרבה שאלות דוקטור, זה פשוט כי אני באמת רוצה להבין. אני מבין מה שאתה אומר בכלליות על בדיקות מעבדה אך בהתאם לתיאור של המצב שלי: שהמגע החשוד היה לפני שנה ושמונה חודשים, ושמאז אותו מגע חשוד לא היו עוד מגעים חשודים. ובדיקת הקומבו שבוצעה בשבוע שעבר יצאה שלילית. אם אתה היית במצב שלי היית הולך להיבדק שוב או שאתה היית רגוע וסומך על תוצאות הבדיקה?

30/12/2019 | 08:56 | מאת: יורב

סליחה שאני שואל הרבה שאלות דוקטור, זה פשוט כי אני באמת רוצה להבין. אני מבין מה שאתה אומר בכלליות על בדיקות מעבדה אך בהתאם לתיאור של המצב שלי: שהמגע החשוד היה לפני שנה ושמונה חודשים, ושמאז אותו מגע חשוד לא היו עוד מגעים חשודים. ובדיקת הקומבו שבוצעה בשבוע שעבר יצאה שלילית. אם אתה היית במצב שלי היית הולך להיבדק שוב או שאתה היית רגוע וסומך על תוצאות הבדיקה?

לו אני הייתי מקבל את התשובה שקיבלת לא הייתי טורח להיבדק שוב.

מנהל פורום מחלות זיהומיות