לאיזה תקופת זמן אחורה בדיקת הקומבו מהימנה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/12/2019 | 23:55 | מאת: שמואל

דוקטור אפי שלום, אני מצטער מראש על אריכות השאלה, אך ניסיתי להסביר את עצמי בצורה הטובה ביותר. ביצעתי בשבוע שעבר בדיקת קומבו בקופת חולים שיצאה שלילית. ראיתי באינטרנט שבדיקת קומבו נותנת תוצאה מהימנה לגבי כל מה שקרה לי (מבחינת מגע מיני ומחשש להידבקות באיידס) מהיום שנולדתי ועד 21 יום לפני הבדיקה. רציתי לשאול האם זה באמת כך? כלומר, האם בדיקת הקומבו שעשיתי השבוע אכן אמינה לגבי כל מקרי המין הלא מוגן שעשיתי במהלך חיי ועד 21 יום לפני הבדיקה? או שמא יש מקרים שקרו בעבר הרחוק וכבר עבר יותר מדי זמן מהמועד שבו הם התרחשו ועד שהחלטתי לעשות בדיקה השבוע, ולכן הבדיקה כבר לא תהיה רלוונטיות ומהימנה עבורם? ואז יקרה מצב שיש לי איידס אבל כבר אין לי איך לגלות את זה כי לא ביצעתי בדיקה במועד שהיה קרוב מבחינה כרונולוגית למגעים המיניים החשודים? אני לא בטוח שהצלחתי להסביר את מה שאני מתכוון לשאול, כוונתי היא אם ביצעתי השבוע בדיקת קומבו והיא יצאה שלילית, התוצאה השלילית נותנת תוצאה מהימנה על כל המגעים המיניים הלא מוגנים שעשיתי מתחילת החיים ועד 21 יום לפני הבדיקה? או שהיא מהימנה רק למגעים מיניים לא מוגנים שהתרחשו בתקופת זמן מסויימת אחורה? כלומר מהימנה רק למגעים לא מוגנים שהתחרשו 3 חודשים אחורה ממועד הבדיקה? למגעים לא מוגנים שהתרחשו שנה אחורה ממועד הבדיקה? למגעים לא מוגנים שהתרחשו מספר שנים מוגדרות אחורה ממועד הבדיקה וכו׳. (מקווה שהצלחתי להסביר את כוונתי, ומחכה לתשובתך).

שלום שמואל, 1. אכן, תוצאה 'שלילית' בבדיקת ה'קומבו' נחשבת כשלילת הדבקות בנגיף ה- HIV במהלך כל המגעים המיניים הלא מוגנים שעשית מתחילת החיים ועד 21 יום לפני הבדיקה. 2. יחד עם זאת, כמו כ ל בדיקת מעבדה היא איננה מהימנה ב- 100%. הרבה בריאות אפי

23/12/2019 | 17:36 | מאת: שמואל

תודה רבה דוקטור על המענה! שאתה אומר שהבדיקה לא בטוחה ב- 100% אתה מתכוון שאני יכול להיות רגוע שאני אכן שלילי אבל ברפואה באופן כללי אין 100 אחוז? או שאין 100% כי ביצעתי בדיקה רק פעם אחת, ויכול להיות שאם מבצעים פעם אחת בלבד התשובה שגויה? להערכתך אני צריך להיבדק שוב? (מאז המגע המיני הלא מוגן שהיה לפני כשנה לא ביצעתי עוד מגעים לא מוגנים ויצאתי שלילי).

שלום שמואל, 1. ברפואה בכלל אין 100%. 2. לו אני הייתי נקלע למצב כמו זה המתואר בשאלתך לא הייתי טורח להיבדק שוב. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות