סטרפטוקוק בגרון והדבקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/12/2019 | 20:35 | מאת: נגה

שלום דר הלפרין חליתי בסטרפטוקוק (משטח חיובי) וקיבלתי רפאפן ל10 ימים. הבת שלי בת שנה ו10 חודשים נדבקה ממני(משטח חיובי) וקיבלה אזניל ל3 ימים. שתי שאלות בבקשה: 1. האם 3 ימי אזניל סה טיפול מספק? חשבתי שמדובר ב5 ימים 2. תוך כמה מנות איננה מדבקת יותר? 3. יש לי ילד בן 4 בבית. במידה וחלילה נדבק ממנה- מהו זמן הסגירה? 4. מדוע בגילאי 4 עד 18 סטרפוטוקוק הכי מסוכן? 5. האם אזניל טוב כמו מוסקיספן? שניהם אחראיים לפנצילין תודה רבה

שלום נגה, 1. אכן, הפרוטוכל המקובל לטיפול ב'אזניל' בדלקת גרון 'סטרפטוקוקסאלית' נמשך 5 ימים. 2. לאחר כ- 24 שעות של טיפול הולם החולה נחשב כמפסיק להיות מדבק. 3. זמן הדגירה של המחלה הוא מספר ימים. 4. אצל חולה עם זיהום לא מטופל עשויים להתפתח סיבוכים, שהם שכיחים יותר בגיל הילדות. 5. גם 'אזניל' וגם 'מוקסיפן' נחשבות כתרופות יעילות למחלה זו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות