מינון לא מובן של אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/12/2019 | 14:16 | מאת: רועי

היה לי אתמול חום 39.5 עם כאב גרון חזק, הרופא אמר לי לקחת אנטיביוטיקה מסוג pen rafa vk 500 שלוש פעמים ביום טבליה אחת במשך 7 ימים. סהכ יוצא 21 טבליות. חברה שלי שכנראה נדבקתי ממנה (אגב היה לה פחות חום ממני) הרופא נתן לה את אותו כדור בידיוק אבל 2 טבליות פעמים ביום במשך 10 ימים, ככה שזה יוצא סהכ 40 טבליות. חצי ממה שנתנו לי. האם זה הגיוני? האם אפשר לעבור כרגע אחרי שנטלתי כבר 3 טבליות למינון שהיא קיבלה?

13/12/2019 | 14:19 | מאת: רועי

האם יש טעם לקפוץ ביום ראשון לרופא שיתן לי עוד טבליות

שלום רועי, המינון המקובל של 'רפאפאן' לדלקת גרון 'סטרפטוקוקוסאלית' (לאדם במשקל 70 ק"ג עם תפקודי כליה תקינים) הוא 500 מ"ג פעמיים ביום למשך 10 ימים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות