אנטיביוטיקות ורגישויות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/12/2019 | 12:16 | מאת: עדי

לפני כחודש קיבלתי כטיפול שיניים מונע- שבוע של אוגמנטין ופלגיל. בשבוע לאחר מכן בשל כאב גרון ניתן לי שבוע של רפאפן(בלי משטח גרון.) היום.. שבועיים לאחר סיום הטיפול.. בשל כאב גרון חוזר הפעם ביצעו משטח ויצא סטרפטוקוק a ועכשיו צריכה לקבל שוב אנטיביוטיקה. איך יודעים איזו אנטיביוטיקה עלי לקבל כעת? שהרי בתוך חודש כבר קיבלתי אוגמנטין ורפאפן(ויש מצב שלחינם..בלי סיבה מוצדקת). איך יודעים שאם אקבל עכשיו אוגמנטין או רפאפן או מוקסיפן זה לא עמיד לחיידק?תודה

10/12/2019 | 13:08 | מאת: עדי

רק להבהיר- רופאת המשפחה נתנה לי היום שוב רפאפן. האם העובדה כי סיימתי שבוע רפאפן לפני שבועיים (בלי משטח) ועכשיו שוב לוקחת רפאפן (עם משטח) יכול לגרום למצב שזה לא ייחסל את החיידק? איך יודעים? הפחד שלי כאמור הוא עמידות ואז החיידק חלילה יתפשט לדם ,סיבוכים..תודה רבה

שלום עדי, 1. משאלתך אני מבין שזו הפעם הראשונה (במהלך החודש האחרון) שנלקחת ממך תרבית גרון ושמבודד בה חיידק 'סטרפטוקוקוס' מקבוצה A. 2. 'רפאפן' היא תרופה מקובלת לטיפול בדלקת גרון שנגרמת ע"י חיידק זה- גם אם המטפל קיבל תרופה זו לפני שבועיים. 3. עמידות של החיידק הנ"ל לתרופה זו נחשבת כבלתי סבירה. 4. בהנחה שחיידק זה הוא הגורם לכאב הגרון העכשווי שלך, ובהנחה שכאב הגרון יחלוף במהלך הימים הקרובים, אפשר יהיה גם לחזור על תרבית הגרון לאחר השלמת הטיפול האנטיביוטי כדי לתעד הצלחה / כישלון טיפולי. הרבה בריאות אפי

10/12/2019 | 19:30 | מאת: עדי

תודה רבה. אז בסיום 10 בימים לבצע שוב תרבית? כמו כן יש לי 2 ילדים בבית בן 3.5 ובת 2.. מתי כבר לא אהיה מדבקת? ובמידה וחלילה נדבקו- האם מסוכן עבורם? תודה שוב

שלום עדי, 1. אפשר לבצע תרבית חוזרת כשבוע לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי. 2. את תחשבי כמפסיקה להיות מדבקת לאחר 24 שעות של נטילת אנטיביוטיקה. 3. אם ילדייך כבר נדבקו הם עשויים לפתח דלקת בגרון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות