סטפלילוקוקוס אבחנה וטיפול

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/12/2019 | 20:34 | מאת: עדי

מצטערת שאני מציקה בהודעות פשוט קשה למצוא מידע מהימן באינטרנט. 1. איך מאבחנים סטפילוקוקס באף בילדים/תינוקות כשיש גם חום ? בדיקות דם? משטח תרבות אף? (האם מתבצע בקופות חולים) 2.אם מרחתילילדה כמה פעמים את המשחה בקורטן- האם זה יכול בתרבית להראות שאין צמיחה של החיידק? כמו לדוגמא אם יש סטרפטוקוק בגרון שלוקחים אנטיביוטיקה ואז עושים משטח אז המשטח ייצא שלילי בגלל האנטיביוטיקה. 3. אם יש חשד לסטפילוקוקס בילדים בשילוב עם חום..מה הפרטורוקל הרפואי? ממתינים עד קבלת תוצאות תרבית או מתחילים אנטיביוטיקה?( כמה סמן לוקח לתרבית) 4. האם סטפילוקוקס בילדים בשילוב חום יכול להיות מסוכן החיידק טורף וחלילה לגרום לקריסת מערכות ? הכוונה ברגע שיש גם חום האם הסבירות גבוהה? תודה רבה דר הלפרין על הסבלנות.

שלום עדי, 1. חיידק ה'סטאפילוקוקוס' עשוי להימצא באף (בנחיר או על העור החיצוני) גם מבלי לגרום לזיהום, כך שצמיחתו בתרבית שנלקחת מאיבר זה איננה מוכיחה קיומו של זיהום. אם יש פצע מפריש במקום- לקיחת דגימת מוגלה לתרבית עשויה לסייע באבחנה. 2. כשיש חשד לזיהום חיידקי משמעותי, מקובל לקחת דגימה רלוונטית לתרבית ולהתחיל טיפול אנטיביוטי לפני קבלת תוצאת התרבית. 3. חיידק ה'סטאפילוקוקוס' עשוי לגרום לזיהומים מסכני חיים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות