טריכומונאס חזר 10 ימים אחרי פרוטוציד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/11/2019 | 08:22 | מאת: אניה

שלום דוקטור , לאחר טיפול כושל בפרוטוציד כנגד טריכומונס שאובחן בבדיקת גילוי מחלות מין בשתן , קיבלתי פלאגיל 500 ארבע פעמים ביום לחמישה ימים. האם המינון טוב למגר את הטפיל? או שעלול לחזור? ברור שבן זוגי מטופל גם , אצלו פרוטוציד כן עזר והוא שלילי בבדיקה. תודה

30/11/2019 | 08:27 | מאת: אניה

ועוד דבר, האם פלאגיל גורם לריח בשתן?

שלום אניה, המינון המקובל של פלאג'יל כטיפול ב'טריכומונאס' בנרתיק הןא 500 מ"ג פעמיים ביום למשך שבוע. תרופה זו יכולה לגרום לשינוי בצבע השתן, ומן הסתם גם קצת בריח שלו. הרבה בריאות אפי

30/11/2019 | 20:06 | מאת: אניה

תודה דוקטור, תוך כמה זמן מסיום הטיפול נעלמים התסמינים? ההפרשות פסקו אך עדיין יש ריח לא נעים בשתן. תודה על המענה האדיב !

שלום אניה, 1. התסמינים אמורים להעלם עם סיום הטיפול. 2. אם הריח הלא נעים בשתן נמשך מעבר ליום או יומיים לאחר מכן- סביר שהסיבה שלו איננה התרופה. הרבה בריאות אפי

30/11/2019 | 21:24 | מאת: אניה

שאלה אחרונה בהחלט- אם הריח בשתן נמשך זה אומר שהטפיל לא עבר?

30/11/2019 | 21:58 | מאת: אניה

פשוט אני מותשת וחרדה כבר מהטפיל הזה, ריח בשתן היה גם כשהיה הטפיל לכן אני מאוד מודאגת. קיבלתי טיפול מאוד חזק של 4 כפול 500 ליום מיליגרם למשך חמישה ימים , זה אמור להספיק ?? אני ביום הרביעי היום , מחר ואני מסיימת . האם יש תקווה להיפטר מהצרה הזאת??? תודה , אתה עושה עבודת קודש ותמיד עונה באדיבות !!!

שלום אניה, אם הריח בשתן לא עבר צריך להיבדק כדי לנסות ולאבחן את הסיבה לכך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות