Gyardia Lambliab בתרבית צואה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/10/2019 | 20:25 | מאת: מיכל

שלום, בת 41. לפני כחודש כמעט עברתי ct בטן בשל כאבים בצד הבטן ובמותן מספר חודשים. נאלצתי לעבור הכנה בסטרואידים בשל היותי סובלת מברונכיט. כשבוע לאחר הבדיקה התחלתי עם שלשולים איומים, מימיים, בחילות, צרבות והקאה כתוצאה מהחומציות. אני כ 3 שבועות משלשלת ומגיעה אף ל 30-40 פעם ביום. היום בבדיקת צואה התקבל כי נמצא טפיל גיארדיה למברדה. 1. האם ייתכן שיש קשר ליוד שקיבלתי בבדיקה או להכנה בסטרואידים? 2. כיצד מטפלים? 3. הנני אמא ל 3 בנות קטנות. האם עליהן להיבדק לנוכחות הטפיל ? תודה רבה ומועדים לשמחה!

שלום מיכל, 1. בד"כ הטפיל הנ"ל מגיע למערכת העיכול ממים מזוהמים, ולא מיוד או מסטרואידים. 2. קיימות תרופות שנחשבות כיעילות לטיפול בזיהום שנגרם על ידי טפיל זה. 3. אם סביר שבנותייך הקטנות נחשפו לאותו מקור מים אז כדאי לבדוק גם אותן. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות