דלקת בגרון מתמשכת.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/10/2019 | 12:29 | מאת: איתי

שלום, ביום שבת ( לפני שבועיים), חליתי במה שנראה כדלקת בגרון. בהנחיית רופא, קבלתי אזניל במשך שלושה ימים. כמו כן, עשו לי בדיקות דם, שהראו שה -crp (שירד מעט בבדיקת הדם השנייה - לא לגמרי) ו- esr גבוהים, וכן צילום ריאות שהיה תקין. הסימפטומים היו : כאבי גרון, חום, שיעול, באיזה שהוא שלב היה לי גם שלשול שעבר די במהירות. לאחר סיום האזניל, לא היה שום שיפור בכאב הגרון, ועשיתי משטח גרון שהיה שלילי, ולא התגלה במשטח חיידק. רוב הסימפטומים עברו בהדרגה, למעט כאב הגרון, שחזר ואף התעצם, והיום כואב לי מאוד. שאלותי: א. כמה זמן יכול להתמשך מצב כזה? ב. איזה מרכיב בבדיקת הדם יכול להראות שמדובר בוירוס ולא בחיידק? ג. איזה בדיקות רצוי שאעבור, חוץ מביקור אצל רופא, כדי להבין מה קורה לי? כל אינפורמציה בעניין זה תעזור לי. תודה מראש.

11/10/2019 | 13:00 | מאת: איתי

שכחתי לציין שאני אלרגי לפניצלין, ולכן קבלתי אזניל, שאולי לא טיפל במה שהיה לי. יש אלטרנטיבות נוספות ? תודה

שלום איתי, 1. בדרך כל נמשכת מחלה כמו זו המתוארת בשאלתך מספר ימים. 2.תרבית דם (אם כי לא סביר שהיא תהיה חיובית במחלה כמו זו המתוארת בשאלתך). 3. תרבית גרון חוזרת. כיוון שייתכן מאד שמדובר במחלה נגיפית, טיפול אנטיבוטי לא בהכרח יחיש את ההחלמה. הרבה בריאות אפי

11/10/2019 | 21:12 | מאת: איתי

תודה.

כן

מנהל פורום מחלות זיהומיות