קשר בין תוצאות ב.ד והרפס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/10/2019 | 18:11 | מאת: עינבל

שלום בעשיתית 40, ברקע קרוהן, נוטלת אימוראן. ביצעתי היום ב.ד כאשרהיום בבוקר גם התפרץ לי הרפס שפתיים ( קורה בממוצע 1-2 בשנה), הבדיקות יצאו תקינות למעט הערכים הבאים: 1. שקיעת דם -39 (ערך מקסימלי 13) 2. סי אר פי - 0.4 (ערך מקסימלי 0.5, לרוב אני סביב ה 0.1 כך שהתוצאה הזו חריגה עבורי למרות שהיא בטווח התקין) 3. בילירובין טוטל - 1.43 (ערך מקסימלי 1.2). מבקשת לשאול האם יש קשר בין התוצאות החריגות יחסית , בעיקר של מדדי הדלקת וההרפס. אודה לתשובתך

שלום עינבל, אינני חושב שקיים קשר סיבתי בין ה'הרפס' לעליה במדדי הדלקת, ונראה לי יותר סביר שהתפרצות ה'הרפס' היא ביטוי לבעיה כלשהי (הקרוהן?, אחרת?) שביטוייה האחרים הם גם עליה במדדי הדלקת (ובבילירובין). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות