הידבקות החיידק אצינטובקטור

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/07/2019 | 14:20 | מאת: מודאגת

שלום רב אבא שלי בן 75 מונשם ובשיקום נשימתי. אמרו לנו שהוא נדבק באצינטובקטור. הוא נשא. מה המשמעות של זה? עד כמה זה מסוכן? כמה אחוז מהחולים שמפתחים את המחלה? האם יש תרופה שעוזרת נגד החיידק הזה? כמה אחוז נרפאים בעצמם ממנו? האם הוא מתפרץ לבד או עם זיהום נוסף? אני מאוד מודאגת. תודה!

29/07/2019 | 14:21 | מאת: מודאגת

לשאלה נוספת מה עלינו לעשות כדי לא להידבק ממנו החיידק. תודה!

שלום מודאגת, 1. נשאות של חיידק ה'אצינטובקטר' איננה מחלה. 2. משאלתך לא ברור לי מאיזה איבר בגופו של אביך בודד החיידק, והאם הוא גורם לתחלואה כלשהי אצלו. 3. כאשר נגרמת תחלואה מחיידק זה- למשל דלקת ראות- אפשר בד"כ לטפל בה בעזרת אנטיביוטיקה מתאימה. הרבה בריאות אפי

29/07/2019 | 16:40 | מאת: מודאגת

תודה על תשובתך! מה הסיכוי הסטטיסטי שמצב הנשאות יעבור למצב של מחלה? (אצל כמה אחוזם מהנשאים מתפתחת מחלה?). הבנתי שזה חיידק עמיד לאניביוטיקה. יש לו תרופה מתאימה? מה אחוי התמותה אצל מי שמתפתחת אצלו מחלה? חס וחלילה איך נוכל להיזהר מלהידבק החיידק? אנחנו בריאים תודה רבה!!!!

שלום מודאגת, 1. אצל חולה מונשם בן 75- הסיכוי לעבור ממצב של נשאות (של חיידק פתוגני כלשהו) לתחלואה (שנגרמת ע"י חיידק זה) הוא גבוהה למדי... ואצל חולה כזה גם הסיכוי לתמותה איננו נמוך (אלא אם כן החולה חוזר לנשום עצמונית וניתן לנתק אותו מ'הצנרת' הענפה שאליה הוא מחובר). 2. גם לזיהומים שנגרמים ע"י חיידקים עמידים יש בד"כ אנטיביוטיקה מתאימה- אך בד"כ מדובר בתרופה שהיא יותר רעילה ו/או יותר יקרה. 3. הקפדה על הגינה אישית (כגון רחיצת ידיים במים ובסבון אחרי כל מגע עם החולה ו/או חפציו) עשויה להוריד את סיכויי המעבר של החיידק מהחולה למבקריו. הרבה בריאות אפי

29/07/2019 | 18:06 | מאת: מודאגת

אני מאוד מודאגת. אבא קרוב לגמילה מהנשמה. אם יגמל האם האם הסיכון למעבר מנשאות למחלה יורד? עד כמה? יש לך הערכה האחוזים? נוכל לממן כל תרופה עבורו. יד תרופה לחיידק ולא חשוב כמה יקרה? מה עלותה? נוכל לתת לו כבר כעת? תודה!

29/07/2019 | 18:16 | מאת: מודאגת

האם החיידק הזה מתפרץ כשיש זיהומים נוספים ולכן החשש מהציבור לצינורות?

שלום מודאגת, 1. גמילה מהנשמה (ומקטטר בכיס השתן... ומזונדה בקיבה... ומעירויים בורידים...) עשויה להוריד באופן משמעותי את הסיכוי לעבור מממצב של נשאות לתחלואה, וכן את התמותה. 2. אם אבא יפתח תחלואה כלשהי, התרופה שתירשם לו תקבע לפי רגישויות החיידק שיגרום לזיהום, כמו גם ע"פ שיקולים נוספים, ואין ביכולתי לנחש מה יהיה שמה, מה תהיינה תופעות הלוואי שלה או מה יהיה מחירה (ובכל מקרה, בית החולים אמור לספק אותה, ואין סיבה לרכוש אותה באופן פרטי). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות