עקיצת חרק לא ידוע (אולי קרצייה) בזמן טיול לבולגריה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/07/2019 | 12:31 | מאת: אור

שלום, לפני שבוע טיילתי בהרי בולגריה ושמתי לב שעקץ אותי חרק, העפתי אותו בהיסח דעת ולא שמתי לב לכלום חוץ מזה שהחרק היה שחור, אני כן בטוחה שהחרק היה על גופי לא יותר מחצי שעה מכוון שנעקצתי בירך והוא הוא לא היה שם אחרי שיצאתי מהמקלחת. ממקום העקיצה ירד דם והוא היה נפוח ואדום אך החלים כמעט לחלוטין במהלך שבוע. אינני יודעת אם נעקצתי על ידי קרציה בוודאות והאם אזור בולגריה הוא אזור סיכון לדלקת קרום המוח או מחלת הליים. כרגע אני מרגישה טוב ואין לי תסמיני חולשה מיוחדים או חום. האם יש ממה לדאוג? במקרה ואני כן מפתחת תסמינים, האם טיפול רק אחרי פיתוח התסמינים הוא בסדר? תודה רבה

שלום אור, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך לאחד הפורומים (הרבים) המוקדשים לרפואת מטיילים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות