הליקובקטר פילורי הדבקה ?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/06/2019 | 20:04 | מאת: מוטי

שלום לצוות לאחר אירועים חוזרים של חיידק ההליקובקטר בוצע תרבית לחיידק והחיידק הוכחד ...אך לאחר זמן החיידק חזר שוב בכל הכח האם העובדה שבת הזוג שלי גם התלוננה לאחרונה על תסמינים לא נעימים בעיכול ונמצאה כסובלת מהחיידק אך לא סיימה את הטיפול ....האם ההדבקה החוזרת יכולה להגיעה מבני הזוג האם החיידק עובר בנשיקה /מין אוראלי ? האם יש צורך לתת לכל הבית טיפול.?

שלום מוטי, 1. תרבית איננה נחשבת כאמצעי אבחנה מקובל לזיהום קיבה שנגרם ע"י חיידק ה'הליקובקטר פילורי'. 2. אני לא מבין מה זה "החיידק חזר שוב בכל הכח". 3. אנשים יכולים להידבק בחיידק זה מבני זוגם, למשל במהלך נשיקה. 4. בד"כ טיפול ניתן רק למי שאצלו מאובחן זיהום שנגרם ע"י חיידק זה ולא באופן גורף "לכל ביני ביתו". הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות