וירוס הרפס-סוג2 (גניטלי)

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/06/2019 | 19:52 | מאת: תלתן

ד"ר הלפרין שלום. אודה לך מאוד לתשובות: 1-מהם סיכוי ההדבקה(%) של נשא הרפס-2 המקיים יחסים מין עם אדם שאינו נשא הוירוס (שלילי לוירוס)? לציין שנשא ההרפס2 אינו חווה כלל התפרצויות פעילות של המחלה. 2-והאם נוכחות קונדום מורידה את סיכוי ההדבקה משמעותית ? 3-האם לנשא וירוס הרפס מסוג-1 בלבד יש נוגדנים המכירים את הרפס סוג-2 ולכן הוא מוגן או מוגן יותר מהדבקה מסוג2 זה? 4-בכללי: מהי תפוצת הוירוס באוכלוסיה(%)? (עד כמה הוא נפוץ) תודה על המענה!

שלום תלתן, 1. יש יותר מדי משתנים שמשפעים על סיכויי העברה של הרפס במהלך יחסי מין כדי שאוכל לתת לך מספר כלשהו. 2. שימוש נכון בקונדום עשוי להוריד בצורה משמעותית את סיכויי ההדבקה. 3.סביר שמי שנדבק בעבר בהרפס 1 באברי המין יהיה מוגן יותר מהדבקה מקומית גם בהרפס 2, אך אינני מכיר מחקר סטטיסטי עדכני ואיכותי בנושא. 4. לפי מחקר של ארגון הבריאות הבינלאומי שפורסם ב- 2008, כ- 16% מאוכלוסיית העולם סובלת מהרפס גניטלי מסוג 2. הרבה בריאות אפי

27/06/2019 | 23:13 | מאת: דייב

היי מעבר לתשובת המומחה בפורום זה, אני מזמין אותך להצטרף לקבוצת תמיכה אנונימית באפליקציית הטלגרם בעניין הרפס גניטלי שהוקמה לא מזמן. שם אפשר לשתף בחוויות, לשמוע ולהשמיע ולקבל עצות ודרכי התמודדות שונים, וכמו כן, בשאיפה להפוך את מאגר ה׳דומים׳ לפאנל להכרויות מבין אלו החפצים בכך. ניתן לייצור קשר, לשם התחלה, במייל הבא [email protected] בריאות לכל ☺️

מנהל פורום מחלות זיהומיות